Ρυζοσαλάτα με γαρίδες και λαχανικά
Μια συνταγή που θυμίζει λίγο Ασιατική γεύση είναι η σημερινή. «Πάντρεμα» θάλασσας και γης μας δίνει ένα πιάτο γεμάτο χρώμα και άρωμα.
Υλικά
• 1/2 κιλό ρύζι, βρασμένο
• 150 γρ. ψίχα γαρίδας, βρασμένη
• 200 γρ. ανάμεικτα λαχανικά, βρασμένα
• 1/2 αγγούρι, ψιλοκομμένο σε μικρά ζαράκια
• 1/2 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη σε ζαράκια
• 1/2 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη σε ζαράκια
• 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
• 2 κ.σ. κόλιανδρος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
• 1 κοφτό κ.γλ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
• Χυμός και ξύσμα από 1 lime
• 100 γρ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το σουρώνουμε και το κρυώνουμε σε κρύο τρεχούμενο νερό.
Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα σε μια λεκάνη, τα ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.



















