Τυροκαυτερή

Τυροκαυτερή
31 Οκτωβρίου 2025, 07:00
A+ A-
Πιπεράτη απόλαυση!

Υλικά:

• 2 πράσινες καυτερές πιπεριές χοντροκομμένες

• 170 γραμ. γιαούρτι

• 500 γραμ. φέτα θρυμματισμένη

• 2 κ.σ. ξύδι λευκό

• 100 ml νερό

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα + 50 ml ελαιόλαδο

• 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Έπειτα, "σβήνουμε" με το ξύδι, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε το νερό. Βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά.

Αποσύρουμε το τηγάνι και μεταφέρουμε το μείγμα στο multi. Προσθέτουμε τα 50 ml ελαιόλαδο και πολτοποιούμε μέχρι το μείγμα να γίνει μία πάστα.

Στη συνέχεια, μεταφέρουμε την πάστα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, τη φέτα, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή