Ενα κομμάτι κολοκυθόπιτα είναι ένα νόστιμο και υγιεινό επιδόρπιο για εσάς και τους αγαπημένους σας.
Υλικά:
• 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
• 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα κοπανισμένα
• 1 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη
• 1 φλυτζάνι σταφίδες
• 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
• 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
• 1 κιλό κίτρινα κολοκύθια
• 2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι γλασσέ
• 1 κουτάκι φύλλο για πίτα
Τι κάνετε:
-Πλένετε τα κολοκύθια και τα καθαρίζετε
-Τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να γίνουν πολτός
-Προσθέτετε την κανέλλα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα γαρύφαλλα
-Αφήνετε να πάρουν βράση και ρίχνετε και το ρύζι
-Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο
-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι
-Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο
-Απλώνετε τη γέμιση
-Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο
-Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί
-Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε
-Ραντίζετε με βούτυρο
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθίνει το φύλλο