Μελαχρινό Πάρου

Για την Πάρο έχουν γραφτεί ένα σωρό ποιήματα και τραγούδια. Για τις γεύσεις της επίσης και δεν μπορούσα να μην σας προτείνω το γλυκό που ομολογουμένως είναι το κάτι άλλο.


Yλικά

Για το σιρόπι

Eκτέλεση: Χτυπάμε πρώτα σε μπολ τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τους κρόκους. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη σόδα, το καρύδι, το κακάο και το ξύσμα. Χτυπάμε πολύ καλά το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη σε λεκάνη, ενώ προσθέτουμε εναλλάξ λίγο από το μείγμα σιμιγδαλιού και λίγο μείγμα αβγών συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-50 λεπτά. Μόλις κρυώσει το γλυκό, ραντίζουμε με το λικέρ. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά του και περιχύνουμε το γλυκό.