ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
- 1 πακέτο μακαρόνια Νο. 5
- 1 κόκορας σε μερίδες (2 κιλά περίπου)
- 1 κρεμμύδι
- 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
- 1 κονσέρβα ντοματάκια στο χυμό τους
- 4 φρέσκες ώριμες ντομάτες
- 1 κανελόξυλο
- 4 - 5 μπαχάρια και 2 γαρίφαλα
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κούπα τριμμένη μυζήθρα
- αλάτι και πιπέρι
Βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τις μερίδες του κρέατος καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί και νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα και λίγο μέχρι να μελώσει η σάλτσα του.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Τα σερβίρουμε με τον κόκορα και στο τέλος ρίχνουμε από πάνω μυζήθρα τριμμένη.