Ριζότο με σπαράγγια

Το Μάρτιο ξεκινάνε τα σπαράγγια (λευκά και πράσινα) και ο αρακάς, ενώ συνεχίζουν να είναι στην εποχή τους αγκινάρες, αβοκάντο, άνηθος, αντίδια, βολβοί, καρότα, κουνουπίδια, καυκαλήθρες, λάχανα, μάραθος, μαρούλι, μπρόκολο, μυρώνια, πατζάρι, πράσο, ραδίκια, ράπα, ραπανάκι, σέλινο.
Φτιάξτε λοιπόν ρύζι με σπαράγγια για κάτι διαφορετικό.

Τι χρειαζόμαστε:

Τι κάνουμε:

Kόβουμε το κάτω μέρος των σπαραγιιών σε ροδέλες. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το μισό βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και αφήνουμε να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε και τις ροδέλες από τα σπαράγγια και αφήνουμε να ροδίσουν για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να τοσταρισθεί για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζωμό των χορταρικών και μαγειρεύουμε όσο χρειάζεται το ρύζι. Στη μέση του βρασίματος προσθέτουμε τις πράσινες κορφές των σπαραγγιών.

Οταν πλέον το ριζότο είναι έτοιμο, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το τριμμένο τυρί παρμεζάνα, ανακατεύοντας σε σβηστό μάτι για 2-3 λεπτά.