Υλικά:
• 500 γραμ. χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε κύβους
• 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
• 2-3 πιπεριές κομμένες σε φέτες
• 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
• 1 κλωνάρι θυμάρι (φύλλα) ψιλοκομμένο
• 200 ml χυμό πορτοκάλι
• 2 πορτοκάλια κομμένα στη μέση
• 400 ml ζωμό λαχανικών
• 40 γραμ. μουστάρδα
• 50 γραμ. μέλι
• 60 ml λευκό κρασί
• αλάτι
• πιπέρι
• ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει καλά απ' όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια, το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Στην ίδια κατσαρόλα, συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα καρότα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Έπειτα, ξαναβάζουμε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το θυμάρι και τη μουστάρδα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, τα πορτοκάλια, το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε απαλά.
Καλή σας απόλαυση!