Υλικά:
• 3 μανταρίνια καθαρισμένα (χωρίς κουκούτσια)
• 230 γραμ. αλεύρι
• 230 γραμ. ζάχαρη
• 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 2 αβγά
• 130 ml ηλιέλαιο
• 60 γραμ. καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε πολύ καλά στο multi τα μανταρίνια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αβγά και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τα πολτοποιημένα μανταρίνια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
Έπειτα, καθώς το μίξερ δουλεύει, ρίχνουμε σταδιακά το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τέλος, ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε το μείγμα με μία μαρίζ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40-50 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!