*Το παρόν αφιέρωμα για τη στήριξη της πυρόπληκτής Βόρειας Εύβοιας υλοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των εταιρειών "ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ", "AKFA", "Αρτος και Ζύμη Αλιμπινίσης" και "Club Med Gregolimano".
Είναι εύκολα προσβάσιμο από ασφαλτοστρωμένο δρόμο και από τη Χαλκίδα απέχει περίπου μία ώρα (56χλμ). Η διαδρομή είναι πανέμορφη, μέσα από δάση με πεύκα, κουμαριές, έλατα και πλατάνια.
Το Πήλι ξεπροβάλλει χαμηλά, χωμένο σε μια καταπράσινη μικρή κοιλάδα στους βορειοδυτικούς πρόποδες του όρους Πυξαριά. Στις πλαγιές του όρους Πυξαριά και του Μαυροβουνίου μπορείς να κάνεις πεζοπορία και ποδηλασία. Αν έχεις αντοχές, τότε ακολουθήσε το μονοπάτι έως την κορυφή του Πυξαριά (10 χλμ. περίπου), ενώ υπάρχουν και άλλα μικρότερα σηματοδοτημένα μονοπάτια.
Αν δεν ανήκει στα σπορ σου η πεζοπορία και θες παραλία, περνάς με το αυτοκίνητο μέσα από το χωριό, όπου υπάρχουν κάποια καφενεία και αξίζει να κάτσεις στο παραδοσιακό του είδους Ερμής.
Μετά στρίβεις για την παραλία και σε δύο λεπτά έχεις φτάσει. Λίγα µέτρα από την ακροθαλασσιά, βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (φωτό κάτω), το οποίο κτίστηκε το 1350 και παρουσιάζει µεγάλο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τις τοιχογραφίες του. Δυστυχώς, το εκκλησάκι αυτό έχει υποστεί επανειληµµένα βανδαλισµούς.
Η παραλία είναι μεγάλη, πανέμορφη και αμμώδης με διάσπαρτα βότσαλα σε διάφορα σημεία της. Η θάλασσα είναι αρκετά βαθιά, όπως και οι περισσότερες παραλίες της Εύβοιας που «βλέπουν» Αιγαίο. Ο βυθός έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αν κάνετε καταδύσεις.(Τσέκαρε εδώ τις υπόλοιπες παραλίες του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας)
Στην παραλία αφήνεις το αυτοκίνητο και κινείσαι με τα πόδια, αφού όλες οι ταβέρνες και τα cafe "ξεχύνονται" μπροστά σου. Για φαγητό ξεχωρίσαμε :
Έχεις όρεξη να πάρεις αυτοκίνητο και να οδηγήσεις γύρω στα 20λεπτά; Αν ναι, αξίζει να πας στο Μακρυγιαλλό στη Βλαχιά.
Η ταβέρνα τα Μελτέμια, δίπλα στο κύμα και στα καταπράσινα πλατάνια σε περιμένει για καφεδάκι από το πρωί. Μετά συνεχίζεις με ουζάκι και σπιτικά φαγητά, φρέσκα ψαράκια που ψαρεύονται στην περιοχή και ντόπια καλοψημένα κρεατικά .