Ανατολίτικα Φοινίκια

Για τη ζύμη
Για το σιρόπι
 
Τι κάνουμε
Μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη ή μπολ, ενώνουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού.
Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού και το νερό σιγά-σιγά μέχρι να πετύχουμε εύπλαστη ζύμη όχι πολύ σφιχτή αλλά να μην κολλάει στα χέρια μας.
Υπάρχει μια περίπτωση να χρειαστεί να προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι αλλά θέλει προσοχή.
 
Λαδώνουμε καλά τα χέρια μας και κόβουμε μικρά κομμάτια ζύμης τα οποία αρχίζουμε να πλάθουμε ακριβώς σαν τα μελομακάρονα και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί εύλογα θα φουσκώσουν.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20΄. Αποσύρουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σιρόπι

Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5΄ και στο τέλος προσθέτουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε.

 
Τηγάνισμα
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε πολύ καλά το ηλιέλαιο να κάψει, και τηγανίζουμε τα φοινίκια λίγα λίγα για 1 με 2 λεπτά .
Τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα από το καυτό λάδι και λίγα-λίγα όπως τα τηγανίζουμε, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιρόπι.

Τα γυρνάμε να ρουφήξουν σιρόπι από όλες τις πλευρές. Προσοχή, όμως να μην μαλακώσουν πολύ.

Kαλή επιτυχία ....