Πολίτικο γλυκό με κρέμα και μαστίχα

Συνταγή από την Πόλη και να μην είναι θεϊκή δεν γίνεται. Απολαύστε το τέλειο αυτό γλυκό και ταξιδέψτε στην Πόλη της ...καρδιάς μας.

 

 

Yλικά  

Τι κάνουμε

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι,την ζάχαρη,την μαστίχα,το μπέκιν πάουντερ  και το γάλα με την σόδα αφού τα ανακατέψουμε πρώτα μαζί. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα,στους 180 βαθμούς,για 30 λεπτά περίπου,

βγάζουμε απο τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 8 λεπτά και έτσι καυτό όπως θα είναι σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι λίγο λίγο όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά
Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με τα 600ml γάλα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε πάνω απο ρεβανί
Πασπαλίζουμε με κανέλα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα .