Νηστίσιμη σοκολατόπιτα!

Ποιος είπε ότι τώρα στη νηστεία θα στερηθούμε και τη σοκολάτα. Οσοι το λένε μάλλον δεν θα έχουν ανακαλύψει την παρακάτω συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει.

Υλικά

 

Τι κάνετε

Ξεκινώντας, θα προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω αντίσταση (η θερμοκρασία είναι ενδεικτική και διαφοροποιείται από φούρνο σε φούρνο).

Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα σκεύος και το ανακατεύετε με τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα και την κουβερτούρα. Σε ένα δεύτερο σκεύος αναμειγνύετε το χυμό πορτοκάλι με το ξύσμα, το ταχίνι, το λάδι και την βανίλια. «Ενώνετε» το μείγμα του δευτέρου σκεύους με εκείνο του πρώτου και αναδεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Προετοιμάζετε τη φόρμα σας, λαδώνοντας καλά τα τοιχώματα και τοποθετώντας στον πάτο της αντικολλητικό χαρτί. Περιχύνετε το μείγμα και το αφήνετε να ψηθεί για 40 λεπτά.

Αφού περάσουν τα πρώτα 30 λεπτά, μπορείτε να περάσετε στο σιρόπι. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά και τα ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά. Αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 5 λεπτά και το αφαιρείτε από τη φωτιά.