Αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

Τι κάνουμε

Τρίβουμε το κολοκύθι στον τρίφτη της ντομάτας και το
αλατίζουμε . Το αφήνουμε σε σουρωτήρι για μια ώρα και το πιέζουμε να βγάλει και όσα υγρά γίνεται ακόμη. Μετράμε τρεις κούπες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Πάνω
ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα πράσινα. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ τα τυριά και σε άλλο τα αλεύρια με το μπέικιν και το πιπέρι. Χτυπάμε τα αυγά με το ελαιόλαδο σε σκεύος ανάμειξης  με το χέρι ή με το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε τα πράσινα (κολοκύθια κλπ) , τα λευκά (τυριά), και τα λευκοκίτρινα (αλεύρια), ανακατεύοντας με το χέρι  κάθε φορά που προσθέτουμε ένα μείγμα.  

Αδειάζουμε τον πηκτό χυλό σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ ή σε ταψάκι (40×28 είναι το δικό μου) . Βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο στο χέρι μας και στρώνουμε την επιφάνειά της να ισιώσει. Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 60-65 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει  η επιφάνεια και να ψηθεί και ο πάτος της.  Τη σερβίρουμε ελαφρά ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.