Μανιτάρια γεμιστά με τυρί και σπανάκι

Εάν σας αρέσουν τα μανιτάρια, η παρακάτω συνταγή είναι μοναδικός συνδυασμός γεύσεων. Εάν όχι, είναι ευκαιρία να αλλάξετε γνώμη και να βάλετε τα μανιτάρια στη διατροφή σας.

 

Συστατικά

Τι κάνετε

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 ° C.

Ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι τα μανιτάρια αφού τα πασπαλίσετε με αλάτι και πιπέρι για 20 έως 25 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε σε μορφή πουρέ τη ρικότα, το σπανάκι, το 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, τις ελιές και το πιπέρι σε ένα μέτριο μπολ.

Τοποθετείτε τη σάλτσα σε ένα μικρό μπολ και ψήνετε σε φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα έως 1 1/2 λεπτό.
Όταν τα μανιτάρια είναι τρυφερά, προσεκτικά αδειάζετε οποιοδήποτε υγρό. Απλώνετε 1 κουταλιά σάλτσα σε κάθε μανιτάρι.

Προσθέτετε μια γενναιόδωρη ποσότητα από τον πουρέ και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνετε για ακόμη 10 λεπτά.