Έλληνες μαθητές παρήγαγαν λευκό χαβιάρι από σαλιγκάρια

Έλληνες μαθητές παρήγαγαν λευκό χαβιάρι από σαλιγκάρια
17 Ιανουαρίου 2017, 07:56
A+ A-
Το προϊόν πωλείται 3.200 ευρώ το κιλό!

Την παραγωγή λευκού χαβιαριού από σαλιγκάρια πέτυχαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα 30 μαθητές ηλικίας 15-18 χρόνων του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Perrotis College.

Μάλιστα, μέχρι τον Ιούνιο, στόχος είναι, γυάλινα δοχεία των 30 γραμμαρίων, να είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα σημεία. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Κοσμήτορας της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Βαγγέλης Βέργος.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του, λευκό χαβιάρι από σαλιγκάρια παράγεται σε μικρές ποσότητες σε ευρωπαϊκό επίπεδο μόνο στις χώρες Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία και η αξία του ανέρχεται στα 3.200 ευρώ το κιλό, ενώ το γυάλινο δοχείο των 30 γραμμαρίων αναμένεται να πωλείται στην τιμή των 150 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Βέργο, η σύλληψη της ιδέας για την παραγωγή του λευκού χαβιαριού από σαλιγκάρια στη Σχολή έγινε προ διετίας και στην πράξη αποδείχθηκε ένα δύσκολο εγχείρημα. Ωστόσο, σήμερα η παραγωγή ξεπερνά τα 550 γραμμάρια.

 

Επιστροφή