Η σαλάτα της άνοιξης

Η σαλάτα της άνοιξης
16 Μαΐου 2014, 08:00
A+ A-
Στην καλύτερη εποχή


*Της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Σαφώς και διάγουμε την καλύτερη εποχή του χρόνου, με την άνοιξη σε όλη της τη λαμπρότητα αλλά δεν αναφέρομαι σʼ αυτό, τουλάχιστον για σήμερα. Μετά από κάποιες μικρές ή και μεγαλύτερες γαστριμαργικές ατασθαλίες, καιρός να συμμαζευτούμε. Οι ειδικοί λένε πως η καλύτερη εποχή για δίαιτα είναι τους μήνες που υπάρχει ζέστη και περισσότερο ηλιακό φως. Η ενεργητικότητα όλων τότε αυξάνεται, καθώς και η διάθεση για περιπάτους, ποδήλατο, μπάσκετ και άλλα σπορ, ενώ παράλληλα μειώνεται η τάση για τσιμπολογήματα. Αυτή η εποχή για τη χώρα μας είναι από τον Απρίλιο μέχρι και το Σεπτέμβριο. Αρχίστε, λοιπόν, μια πιο υγιεινή και ελεγχόμενη διατροφή, ενώ συγχρόνως, βρείτε λίγο χρόνο για την αγαπημένη σας δραστηριότητα. Αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο το σώμα,  αλλά και τη διάθεσή μας.



Η σαλάτα της άνοιξης

Χρειάζομαι:

Για τη σαλάτα
• 1 άισμπερκ ή μαρούλι  σε μεγάλα κομμάτια
• 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
• 1 ματσάκι ραπανάκι σε λεπτές φέτες
• 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• 200 γραμ. φράουλες σε φετούλες
• 1 μεγάλο φινόκιο σε φετούλες
• 2 κουταλιές κάπαρη
• 2 κουταλιές αμύγδαλα ασπρισμένα σε φετούλες
• 60 γραμ. τυρί παρμεζάνα σε λεπτές φέτες

Για τη σος
• 6 φράουλες πολτοποιημένες
• 6 αμύγδαλα τριμμένα
• 1 κουταλάκι μέλι
• 10 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι μουστάρδα
• Αλάτι, πιπέρι


Τι κάνω:

Ετοιμάζω τη σος ανακατεύοντας και χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί. Ανακατεύω σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας και τα περιχύνω με τη σος. Σερβίρω αμέσως.


Αυτή η σύνθετη σαλάτα είναι από μόνη της ένα πλήρες και ελαφρύ γεύμα.

Επιστροφή