Όλοι οι κανόνες λειτουργίας εστιατορίων και καφέ-μπαρ
Tους κανόνες λειτουργίας των εστιατορίων, των καφέ-μπαρ και όλων των επιχειρήσεων εστίασης που θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 25 Μαΐου ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης (φωτό).
Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορούν να λειτουργούν υπό ορισμένες προϋποθέσεις.Το σημαντικό είναι ότι μπορούν να λειτουργούν και τον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων Συγκεκριμένα:
- Η αναλογία που ισχύει είναι ένας (1) πελάτης ανά δύο (2) τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.
- Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.
- Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.
- Η δυνατότητα της χρήσης της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας προκύπτει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου με άνοιγμα σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο.
- Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος.






















